Storitve za male živali:

Preventiva in cepljenja

Nič ni pomembnejšega od tega, da poskrbimo, da naši pacienti ozdravijo. Preventiva želi preprečiti, da bi žival za boleznijo zbolela. Zato dajemo veterinarji velik pomen preventivnim cepljenjem. Za vsako živalsko vrsto imamo izdelane programe cepljenj. Zanje povprašajte veterinarja.

Kardiologija

Moderna digitalna radiografija in 3D ultrazvok sta nam v veliko pomoč pri diagnostiki obolenj srca in ožilja. Preventivni pregledi, diagnostika in pravočasno odkrivanje bolezenskih stanj lahko občutno podaljša življenjsko dobo živali s srčnimi težavami.

Stomatologija

Stomatologija je veda, ki se ukvarja z pojavi v ustni votlini. Z redno ustno higieno lahko preprečimo težave v ustni votlini povezane z nastajanjem zobnega kamna, majanjem in izpadanjem zob. Povprašajte veterinarja o pregledu ustne votline vaše živali.

Kirurgija

Na veterinarski postaji se ukvarjamo s kirurgijo mehkih tkiv. Opravljamo rutinske in elektivne posege. Za posege sterilizacij in kastracij se je potrebno predhodno naročiti. Urgentne posege opravljamo tudi izven rednega delovnega časa.

Oftalmologija, pregledi oči

Oči spadajo v organski sistem čutil. So izjemnega pomena za vsako žival, saj ji predstavljajo povezavo z okoljem. Zato jim posvečamo posebno skrb. Pri zahtevnejših bolezenskih primerih sodelujemo z zunanjim sodelavcem, specialistom za oftalmologijo.

Skrb za starejše živali

Tudi hišni ljubljenčki se starajo, skrb za starejše živali, pa se razlikuje od skrbi za mlajše živali.Potrebna je večja previdnost in pozornost za znake obolenj, pogostejši pregledi pri veterinarju in posebna hrana, prilagojena starejšim živalim.